DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>HUSRANNSAKAN Polisen vill inte kommentera vad lördagens ingripande vid Askuddsvägen handlade om annat än att det rör sig om en husrannsakan.

Stökig helg för polisen

En uppeldad bil, en husrannsakan, grova rattfyllor, fortkörningar och fylla. Allt det och lite till är polisens saldo från helgen.
Polisen meddelar att helgen har varit stökig med många anmälningar och ingripanden. De informerar om en del av helgens ingrepp i ett pressmeddelande. När det gäller andra, till exempel en husrannsakan på Askuddsvägen i lördags meddelar de endast att utredningen är i ett tidigt skede och att de därför inte kan kommentera utredningen eller ens nämna brottsrubriceringen än.

På söndagsmorgonen hittade polisen en brinnande bil på servicegatan i Mariehamn. Den parkerade bilen totalförstördes invändigt och polisen utreder händelsen som skadegörelse

Bland annat har två grova rattfyllor noterats. På lördagskvällen stoppades ett fordon på Hammarlandsvägen och förarens blåsprov visade 0,88 milligram per liter, vilket motsvarar ungefär två promille. En annan förare stoppades på Dalkarbyvägen i Jomala och hade än mer alkohol i kroppen. Hen blåste 0,97 milligram per liter i polisens precisionsalkometer. Det motsvara ungefär 2,2 promille.

Polisen skriver också i pressmeddelandet att några personer fått sova ruset av sig i deras celler.

Förutom det rapporterar man om flera fall av fortkörning och rådjurskollissioner.