DELA
Foto: Jeremic Slavoljub

Stiftelse delar ut bidrag och stipendier

Stiftelsen Ålands Vänners styrelse har i år beslutat att bevilja fem sökande projektbidrag på 1 000 euro var, eftersom ”den pågående pandemin alltfort påverkar kulturfältet hårt – vanligtvis brukar endast ett bidrag delas ut”, enligt ett pressmeddelande.

Mottagarna av projektbidragen är följande:

Sanna-Mari Kunttu för projektet ”En guidebok om Ålands natur- och kulturstigar”.

Konstnären/författaren Berit Olanders för utgivning av en skönlitterär, illustrerad bok, med utgångspunkt i en by på den åländska landsbygden på 1950-talet.

Fotografen Mari Boman för ett fotografiskt, konstnärligt bokprojekt kring kakelugnar i Hilda Hongellhus och med fokus på människoöden i dessa hus.

Konsthantverkargruppen SALT för deras 20-årsjubileumsutställning i Eckerö Post- och tullhus sommaren 2022 jämte en historisk dokumentation inför utställningen.

Ålands Slöjd & Konsthantverk för digitalisering av gamla filmer om åländska hantverkare och åländskt hantverk med sikte på att bygga upp en konsthantverkarportal.

Vidare beviljades 41 studerande ett stipendium om 300 euro vardera. Stiftelsen delar dessutom ut tre stipendier på 400 euro var i anslutning till vårens avslutningar.