Steel FM slutspurtar

DELA

Och så var de igång! Prick 12.00 på lördagen drog Fredrik Karlström och hans mannar igång den 84-timmars maratonsändning som avslutar radiokanalen Steel FM:s decemberinsamling till välgörande ändamål.

I år är mottagaren av pengarna Matbanken, vars verksamhetsledare Susanna Olsson fanns på plats då sändningen inleddes.

– Yes, äntligen! utropade hon spontant när Nyan frågade hur det kändes.

Detta var också hennes reaktion när hon först fick reda på att Matbanken skulle bli årets insamlingsändamål.

– Det kändes så rätt. Vi har ju figurerat i den allmänna diskussionen hela hösten. Otroligt roligt!

Fredrik Karlström, som tillsammans med André Karring ska sitta i den numera kännspaka Steel FM-buren på torget fram till tolvslaget på nyår, sprudlade av sedvanlig entusiasm ett par minuter innan allt drog igång.

– Det är nu 2 minuter och 24 sekunder kvar! Jag tittar här på min kontrollpanel där 18 gröna lampor indikerar ett streamingen fungerar mellan Smedsböle och …

Lugn Frille, du låter som när Nasa ska till månen.

– Okej, sorry. Men det ska bli så kul det här!

Med i studion fanns också den första av fyra kvinnliga ”radiokompisar” som ska stötta grabbarna under de 84 timmarna: Nyans chefredaktör Anna Björkroos.

– Nyan har varit samarbetspartner till Steel FM-hjälpen alla år och har bland annat kört regelbundna nyhetsuppdateringar varje dag, sade hon.

– Det gör vi i år också, men det här kändes som ett naturligt steg i utvecklingen. Ändamålet ligger också helt i linje med tidningens linje, att föra talan för dem som inte hörs.

Foto: Stefan Öhberg