DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>NYHETSSATSAR Lokala aktualiteter ska radiokanalen Steel FM satsa på framöver. Tankarna på nya programformat har funnits länge, berättar vd Eva Karlström, och till våren är det dags att förverkliga dem.

Steel FM satsar på nyheter

Radiokanalen Steel FM satsar på nyhetsjournalistik och har värvat journalisten Fredrik Granlund från tidningen Åland.

– Tidigare har vi klarat oss bra på att sända bra musik och ha bra radioröster, men nu vill vi utveckla innehållet säger Steel FMs vd Eva Karlström.
Nyhetsjournalistik i populärformat – så kallar Eva Karlström den nya satsningen på Steel FM som ska utvecklas under våren. Sedan Peter ”Boutros” Grönholm tog över kanalens morgonprogram i fjol har man haft aktuella gäster dagligen och nu vill man utveckla det lokala innehållet ytterligare.

– Konceptet med dagliga gäster har tagits emot otroligt väl och har gjort att vi nått helt nya lyssnare i olika åldersgrupper. Nu vill vi ta det ett steg till, säger Eva Karlström.

Karlström påpekar att tanken inte är att konkurrera med lokaltidningarna eller Ålands radio om nyhetsbevakningen, utan att Steel FMs satsning snarare är ett komplement.

– Steel FM kommer fortfarande att ha kvar sin jargong. Det här är ett annat sätt att göra nyheter med upptåg och roliga saker.

Den som ska utveckla det nya formatet är Fredrik Granlund, som sedan åtta år tillbaka arbetar som nyhetsreporter på tidningen Åland. Från och med 1 mars tar han över kanalens eftermiddagsprogram, som tidigare leddes av Donny Isaksson och just nu sköts av Mette Ekblom och Filip Häggblom.

– Det känns jättekul, säger Fredrik Granlund.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!