DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nyan flyttar närmare centrum

Inom kort lämnar Nya Åland tidningshuset i Dalbo och flyttar närmare Mariehamns centrum.

– Flytten sker före årsskiftet, avslöjar chefredaktör Anna Björkroos.
Anna Björkroos säger att flytten är ett led i det utvecklingsarbete som ständigt pågår inom tidningsbolaget.

– Flytten närmare centrum är ett steg i den riktningen. Vi får kortare avstånd till olika maktcentra – Självstyrelsegården, stadshuset, statens ämbetshus – och vi kommer närmare också de kulturella institutionerna. Vi blir också mera närvarande i stadsbilden.

Men fokus är, som det alltid har varit, att ha hela Åland som bevakningsområde.

– Vi vill att allmänheten också i fortsättningen ska sticka sig in och hälsa på när man är i stan, precis som nu när vi är i Dalbo. Vi planerar att bjuda in läsarna till olika aktiviteter, och naturligtvis erbjuder vi fortsatt hjälp med läsplattor och inloggningar och annat tekniskt, säger hon.

Anna Björkroos beskriver flytten som en efterlängtad nystart. Det är ingen hemlighet att Nya Åland saknar starka ekonomiska muskler, något som gällt ända sedan starten som läsarägd tidning för 35 år sedan.

– Nu har vi koll på både ekonomin och på vad vi vill att tidningen ska vara: en viktig del av alla ålänningars vardag och en garant för en livlig samhällsdebatt.

Vd:n Patrik Ekblom berättar att det finns ett antal alternativa lokaler och att det klarnar inom kort vart Nya Åland flyttar.

– Kanske redan den här veckan.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!