DELA
Foto: Jonas Edsvik

Snart byggstart för Pommerndockan – trots besvär

Om några veckor sätter man spaden i sjön. Det blir snabba tag för att komma igång med bygget av Pommern-dockan.

– Nu hoppas jag att man inom en dryg vecka kan teckna kontrakten och få igång byggnationen, säger Roger Jansson, ordförande för Pommerns dockkommitté.
På torsdagen klubbade stadsstyrelsen att det tidigare beslutet om att anta anbudet från Eriksson Bygg ab ska förverkligas.

Besvär mot det tidigare beslutet omöjliggjorde att teckna kontrakt med företaget tidigare, då finansieringen ännu inte fanns klar.

– Men tre veckor senare beslutade fullmäktige att bevilja pengarna och mot det beslutet kom inga besvär, säger Roger Jansson, och syftar till att fullmäktige den 16 juni beslöt om att i budgeten 2018 bevilja det belopp som behövdes.

Hur känns det efter beslutet?

– Det är bedrövligt att det dragit ut på tiden och att människor inte accepterar lagligt fattade beslut, och fördröjer det så här.

När Nyan når Bengt Eriksson, projektledare och styrelseordförande på Eriksson bygg ab, har han ännu inte fått beskedet.

– Det har varit en lång dans. Anbudsförfarandet har hållit på i nästan ett år så det är jättebra om det kommer till en ända, säger han.

När kan arbetet börja?

– Så fort kontraktet skrivs så är bygget igång, rent formellt. Fysiskt tar det några veckor innan själva byggnationen sätter igång.

Läs mer i fredagens Nya Åland!