DELA
Foto: Johan Orre

Adelina Engman går från Montpellier till Växjö

Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman byter franska Montepellier till småländska Växjö DFF. Det avslöjar Smålandsposten.

Adelina Engman, 26 år, flyttar till Växjö DFF genast transferfönstret öppnas i juli och flytten blir i slutet av månaden.

I Växjö finns landslagskamraten Emmi Alanen, som bidragit till att flytten blir av. ”Emmi har pratat gott om Växjö DFF och sagt att det finns potential i laget även om det gått tungt hittills den här säsongen” säger Adelina Engman till Smålandsposten.

Året i Montepellier i Frankrike var tungt, berättar hon. Hon kan ingen franska, pandemin har gjort att det varit utegångsförbud varje kväll från klockan 18 från oktober till maj och det har gått dåligt för laget, uppger hon som förklaring.

Före visiten i Frankrike spelade hon med Chelsea i två säsonger. Den svenska ligan är bekant mark, hon spelade för Göteborg i fyra säsonger.

Till Smålandsposten säger hon att Sverige känns som hemma ”och att det ska bli skönt att komma hem”, men hon får förklara att hon är hemma från Åland.

Växjö DFF:s sportchef Johnny Lindman kommenterar värvningen till Smålandsposten. ”Detta är precis en sådan spelare som vi varit ute efter. Rutinerad, offensiv och bra på att utmana motståndare. Jag är nöjd med att vi kan få glädje av Adelinas kvaliteter i Växjö DFF.” säger han.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp