DELA
Foto: Jonas Edsvik

Små förändringar i buss-turlistor

Några nya turer mot långnäs och några färre från Eckeröhallen. Det är de stora förändringarna när årets nya bussturlistor började gälla 1 januari.

Med ett nytt år kommer nya turlistor för landskapets busslinjer. Budgeten är dock oförändrad och några större ändringar blev det inte.

– Det stora är att vi onsdag till söndag kör ett antal nya turer som ska kunna kombineras med Finnlines avgångar från långnäs. För att klara av det kapacitetsmässigt så har några turer från Eckeröhallen i veckorna tagits bort, berättar upphandlare Anders Nilsson.

– I övrigt är det bara några småsvängar här och var som ändrats.

Inga stora politiska beslut än

Med en ny regering och ny infrastrukturminister i Camilla Gunell har ännu inga stora politiska beslut tagits om kollektivtrafiken. I slutet av december fattade dock Gunell beslut om att personer som omfattas av lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd och om identifiering av och hjälp till offer för människohandel ska få åka avgiftsfritt i landskapregeringens upphandlade kollektivtrafik genom att visa upp sitt klientkort.

– Vi har ju knappt hunnit träffas ännu så hon är ännu inte satt sin prägel alls. Det här är utifrån den budget och den trafikplan som finns redan, säger Nilsson.