DELA
Foto: Stefan Öhberg

Nytt avsnitt av podden Nyans heta

 

 

Lyssna på det nya avsnittet av sommarpodden Nyans heta där sportreporter Ida Jansson, fotograf Ida Jansson och reporter Felicia Bredenberg diskuterar aktuella ämnen från veckan som gått.

Klicka på bilden för att komma till podden.
Jordens resurser är slut

Den 8 augusti tog jordens resurser slut och världens befolkning får nu leva på lånat naturkapital. I Finland tog resurserna slut redan i april, vilket beror på att vi i Norden lever i en av de rikaste delarna i världen. Den rikaste femtedelen av jordens befolkning använder totalt fyra femtedelar av hela planetens resurser.

Problemet till det som uppstått är bland annat den stora konsumtionen av kött- och mejeriprodukter.

Folk med samma namn

Nya Ålands fotograf Ida Jansson skrev en spalt tidigare i veckan om sitt namn. På Nyans redaktion jobbar inte bara en Ida Jansson, utan två. I spalten tar Ida upp förvirringar och lustiga situationer som har uppstått då hon har råkat hamna på samma arbetsplats som någon med samma namn som henne själv.

Cirkus utan elefanter

I helgen besöker Cirkus Maximum Mariehamn. I år finns inga elefanter på programmet, vilket det inte heller fanns förra året. Elefanterna, som är fridlysta, fanns ändå med på turnén trots att de inte deltog i något cirkusnummer. Till årets föreställningar har cirkusen gjort sig av med elefanterna som nu bor i en safaripark i Belgien.