DELA
Foto: Ida K Jansson

Skraknästet söker nya affärsidéer

Entreprenörstävlingen Skraknästet letar nu nya företagsinnovationer.

– Vi ser gärna att idéerna som deltar i Skraknästet har hög tillväxtpotential, är praktiskt genomförbara och nya för Åland, skriver arrangörerna.
Skraknästet arrangeras för att uppmuntra och främja entreprenörskap på Åland.

Deltagarna kan redan ha ett registrerat företag eller ha ambitionen att starta ett företag. Eller så har deltagarna redan ett aktivt företag och deltar i tävlingen med en ny idé som markant skiljer sig från den nuvarande verksamheten i företaget.

– Vi värdesätter även exportmöjligheter och genuint entreprenörskap, skriver arrangörerna i ett utskick där de efterlyser sökande till 2018 års tävling.

Vinsten består av 5 000 euro att fritt spendera i bolaget för att utveckla idén samt utöver det en option på en tilläggsinvestering från ÅUAB, mentorskap via Ålands Näringsliv och en plats i Business Lab.

Juryn består av försäljningschef Stefan Boman från Ömsen, finansieringsdirektör Solveig Saine från Ålandsbanken, projektledare för Business Lab Britt Biskop och juryns ordförande Anders Nilsson, vd för fondbolaget Granit Fonder i Stockholm med 20 års erfarenhet av affärsutveckling.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!