DELA
Foto: Stefan Öhberg

Skatteseminarium översätts till svenska

Skatteförvaltningens inbjudan till ett webseminarium för bokföringsbyråer kom på svenska. På seminariet den 22 oktober ska nya funktioner i webservicen MinSkatt presenteras.

Men seminariet går bara på finska.

En företagare som reagerade på det var Eckeröbon Charles Andersson.

– Jag har märkt samma från andra myndigheter. Det här är inte förenligt med språklagens intentioner, skrev han i ett inlägg i Facebookgruppen Ålands ekonomi.

Nya Åland ringde till Skatteförvaltningen och frågade informationsplaneraren Heta Kylmämaa om något motsvarande planeras för svenskspråkiga bokförare.

Någon timme senare kommer svaret i ett mejl. Hon skriver att Skatteförvaltningen ska publicera inspelningen av ett webbinarium för bokföringsbyråer med undertexter på svenska.

Hon skriver också att ett mejl om att det svensktextade webbinariet blir tillgängligt med text på svenska skickades till Skatteförvaltningens svensktalande kunder på torsdagen.

En presentationsvideo på svenska om MinSkatt publiceras senare. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp