DELA
Foto: Jonas EdsvikSISTA CHANSEN De ungdomar som redan börjat ta moped- eller mopedbilskörkort har sin sista chans att skriva teoriprov och köra upp på lördag och måndag. Sen är det för sent.

Sista chansen nu för ”gamla” moppekortet

Nu brinner det i knutarna för de moppeungdomar som påbörjat utbildningen men inte fått den klar.

Lördag är absolut sista dagen för teoriprovet och måndag är sista dagen för uppkörning.

– Annars måste man börja om från noll.
Det säger Motorfordonsbyråns trafikutbildare Bengt-Göran Rosqvist och Björn Kallur som räknar med övertidsjobb för en stor del av personalen.

– Vi är beredda att jobba häcken av oss för att ingen ska stupa på målrakan, säger de.

I går fanns det några tider kvar för teoriprov och uppkörning på lördag. Den som inte klarar teoriprovet på första försöket får en ny chans samma dag. Om provet underkänns också andra gången är det kört.

– Det går nämligen inte att skriva teoriprovet på måndag. De nya fordonsbeteckningarna för moped och mopedbil träder nämligen i kraft från och med den dagen, förklarar Bengt-Göran Rosqvist.

De har kämpat hårt för att få allt i ordning innan den nya körkortslagen för bland annat moped- och moppebilsförare träder i kraft tisdagen den 1 mars.

De ansträngningar som nu görs gäller alltså ungdomar som redan påbörjat sin mopedkörkortsutbildning. För alla kommande moped- och mopedbilsförare gäller den nya lagen.

Läs mer i pappaerstidningen eller e-Nyan!