DELA
Foto: Jeremic Slavoljub
Här är alla prisvinnarna från förra Landsbygsgalan, som alltså hölls 2022. Från vänster: Alexandra Forselius från Fina Fisken, Mattias Sundberg från Labbnäs gård, Ben-Erik Daniels från Daniels Frukt, Grace Gracia-Sahlin från Snäckö Frukt, Harriet Strandvik, Georg Blomqvist och Lena Brenner, en av arrangörerna.

Sista chansen nominera till landsbygdspriser

Vilken landsbygdsföretagare tycker du är värd att uppmärksammas lite extra? Nu kan du nominera personer och företag inför vårens Landsbygdsgala.

Nästa Landsbygdsgala hålls lördagen den 2 mars 2024 på Breidablick i Finström.

Galan arrangeras vartannat år och ”syftet med Landsbygdsgalan är att uppmärksamma företagare inom landsbygdsnäringarna genom prisutdelning på galan. Det är viktigt att företagarna får uppmuntran och uppmärksamhet så de får en morot att jobba vidare och utveckla sina företag”, skriver arrangörerna av galan i ett utskick.

Senast söndag

Det är fritt fram för alla att nominera; privatpersoner, föreningar och företag.

Den som nomineras kan vara jordbrukare, fiskare, fiskodlare, livsmedelsförädlare, skogsägare, matambassadörer och organisationer inom landsbygdsnäringarna.

Sista dag för att lämna in nomineringar är söndagen den 12 november och det görs via hemsidan www.landsbygd.ax.

Kategorier

Främjare av fiskerinäringen

Priset ges till ett företag som med intresse och engagemang bedriver ett yrkesmässigt fiske, fiskodling eller -förädling som den utvecklat på ett nyskapande sätt. Priset kan också tilldelas en person, organisation eller ett företag som genom betydande insatser främjat fiskerinäringen på Åland.

Priset ges till ett företag som målmedvetet satsar på att utveckla sin verksamhet, är en förebild för andra och tänker nytt, lönsamt och hållbart samt skapar arbetsplatser.

Priset ges till en person, organisation eller ett företag som med intresse och engagemang bedriver ett långsiktigt skogsbruk eller aktiv skogs-/viltvård i kombination med god miljöhänsyn.

Priset ges till en person, organisation eller ett företag som gjort en betydande miljösatsning i sin verksamhet.

Ung entreprenör

Priset ges till en ung, målmedveten företagare som visar framtidstro och har satsat på en primärnäring eller livsmedelsförädling.

Priset ges till en person, organisation eller ett företag som förmedlar matglädje och stärker kännedomen om åländsk mat och råvaror – axgan.

Källa: Utskick från arrangörsgruppen för Landsbygdsgalan 2024