DELA

Flera fall av knark bakom ratten

I samband med ett samarbete mellan myndigheter stoppades en bil under lördagskvällen i Mariehamn. Enligt polisens pressmeddelande misstänks föraren för ”rattfylleri under påverkan av annat rusmedel än alkohol och straffbart bruk av narkotika”. Polisen undersökte bilen och tre passagerare kunde därefter också misstänkas för straffbart bruk av narkotika.

Två fordon stoppades vid en trafikkontroll på Hammarlandsvägen i Mariehamn. Efter undersökning av fordonen kunde polisen misstänka båda förarna för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri under påverkan av annat rusmedel än alkohol.

Ytterligare en förare i Mariehamn misstänks för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri efter att ha kört av vägen på lördagskvällen. På söndagen stoppade polisen en förare på Östra utfarten, brottsmisstanken är den samma som i de övriga fallen.

Ärendena är under utredning.

Vid flera tillfällen under söndagsnatten lyckades polisen avbryta störande av ordningen innan de hunnit inträffa genom att gripa in i diskussioner och hänvisa personerna åt varsina håll. (ff)