DELA

Semesterloppet och Käringsundsloppet i Käringsund med bildspel

Käringsundsloppet som i år även har regelrätta tävlingsklasser är Ålands enda cykeltävling. Loppets bansträckningar är 33 och 85 kilometer. Nytt för i år är även Juniorrundan, som är cirka 10 kilometer långt. Alla deltagare får en medalj vid målet.
Samma dag ordnas även Semesterloppet i Käringsund. Ett motionslopp i terränglöpning för hela familjen. Man väljer mellan att springa ett varv som motsvarar fyra kilometer eller två eller tre varv. För barnen finns en runda på en kilometer som de får springa med någon vuxen eller kompis. Även i dessa lopp får alla medalj. Loppet är en tradition och lockar återkommande deltagare från år till år.
Leia Wiklund och Maia Wiklund ska springa en kilometersloppet tillsammans.
– Det känns bra inför starten, säger Leia Wiklund.
På plats kryllar det av barnfamiljer som allihopa ska delta i loppet. Det är tydligt att detta är en aktivitet för hela familjen. På vristerna har de äldre ett svart band med ett rött chip som mäter hur snabbt och långt de sprungit. På kvällen dukas det upp till Skärgårdsbuffé och dans till Rewinds.
Fyraåringen Tuwa Boström ska springa en kilometersloppet med sin morfar Kent Nordlund, som först springer tre varvs lopp vilket motsvarar 12 kilometer. Tuwa Boström säger att hon tycker om att springa.
Vid starten och mållinjen sitter Claes Hellström och Jani Westerlund och sköter bland annat tidtagning. Evenemangsledare Ia Colerus berättar hur loppet ska gå till innan start.

Bildspel: Stefan Öhberg

Amanda Näsman