DELA
Foto: PRIVATTRÄDGÅRDSBESÖK På söndag får den som vill komma på besök i sex åländska trädgårdar, som här hos Lotta Gustafsson på Järsö.

Se sex öppna trädgårdar på söndag

Det riksomfattande evenemanget Öppna trädgårdar bjuder alla på trädgårdsbesök på söndag. Då öppnas portarna till hundratals hemliga trädgårdar för en dag.

På Åland står sex trädgårdar öppna för besök för den som vill kika in.
Trädgårdsbesökaren kan välja och vraka bland hela Finlands 460 öppna trädgårdsportar och på ett konkret sätt uppleva vår mångsidiga hemträdgårdskultur.

De som har öppet på Åland är Anna-Lisa Andersson och Hannele Ögård-Forsman, båda i Hammarland, Lotta Gustafsson på Stickstugans Café på Lemland Järsö, Elisabeth Sandvik i Gläntan i Lemland Björkudden, Peggys Danielsson med Peggys Hantverk och kafé i Vårdö, Ann-Sofie Hafwstadius med Som i Ro i Vårdö.

Trädgårdarna är öppna på söndag, den 28 juni, klockan 12.00 till 18.00.

Öppna trädgårdar ger en unik möjlighet att fördomsfritt söka nya lösningar och idéer till den egna trädgården och utbyta erfarenheter med andra likasinnade, heter det i ett pressmeddelande om arrangemanget.

Öppna trädgårdar finns för oss alla och för alla smakinriktningar, allt från Åland ända upp i Lappland.

I fjol var mängder av trädgårdsentusiaster i farten, trots det blåsiga, kalla och regniga vädret i södra och västra delarna av landet. Man kunde ändå notera över 44 000 trädgårdsbesök.