DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>10 METER TILL Lastbilarna som transporterar produkter från chipsfabriken i Haraldsby till Långnäs hamn får nu ha släp som gör dem nästan 10 meter längre.

Samarbetsförhandlingarna på chipsfabriken är över

Samarbetsförhandlingarna på chipsfabriken i Haraldsby i Saltvik är slut. Nu fortsätter Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab utvärdera de alternativ som finns. Beskedet om fabriken får fortsätta eller läggs ner kommer tidigast i maj, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Under förhandlingarna lyfte vår personal och andra intressenter glädjande aktivt fram olika förslag till lösningar och vi fortsätter att evaluera dem, säger vd Pasi Flinkman.

Samarbetsförhandlingarna har pågått i nio veckor och inledningsvis varslades hela personalen.  Motiveringen till samarbetsförhandlingarna var att Orkla-koncernen vill se över sin produktionsstruktur för att säkerställa bolagets framtida konkurrenskraft.

Efter samarbetsförhandlingarna mellan bolaget och de anställda fortsätter bolaget den ingående utvärderingen av de olika alternativen. Beslut om eventuella ändringar som kan ha effekter på snacks- och frysvarutillverkningen på Åland samt försäljningen och marknadsföringen i Vanda fattas tidigast i maj, skriver bolaget i pressmeddelandet.