DELA
Foto: PRIVAT

Saltvikshus brann igen

Det hus i Saltvik Antböle som igår eldhärjades och blev obeboeligt på grund av rökskador brann ännu en gång i natt. Denna gång totalförstördes huset.

– När vi kom till platsen efter ett larm 02.20 var huset redan övertänt och brann intensivt, säger brandmästare Krister Koskinen till Nya Åland.

– Vi började försöka släcka med en tankbil från Finström men förstod snart att huset var bortom räddning. Så det fick brinna ner under kontrollerade former i stället.

Huset i Antböle var föremål för utryckning redan på tisdagen. Då förstördes ett rum där den möjliga brandorsaken funnits och resten av huset rökskadades. Men trots ett noggrant släckningsarbete och flera kontroller under dagen och natten tog elden ändå fart igen.

– Vi stannade kvar till klockan 18 och tittade till platsen igen klockan 20, säger Koskinen. Ägaren till fastigheten var också där ännu senare på kvällen och kontrollerade.

– I min värld borde det ha räckt.

Den hårda vinden under natten kan ha varit en bidragande orsak – Nyhamn hade på morgonen 19 sekundmeter.

– Jo, det pustade på ordentligt vilket inte gynnade oss, säger Koskinen.

Det var enligt uppgift en granne som larmade, efter att med kikare sett lågor längre bort. Rökutvecklingen i området var också kraftig.

Förutom tankbilen från Finström deltog också brandbilar från såväl östra som västra Saltvik i brandbekämpning och eftersläckning.

Artikeln är uppdaterad: Byanamnet rättat till Antböle.