DELA
Foto: Veronika Åström

Rusning till Ålands ett eget Almedalen

Hittills har 39 utställare anmält sig till Alandica Debatt. På programmet ligger bland annat partiledardebatt, metoo-diskussioner och filmsamarbete.

– Huvudbudskapet är att nu händer det, säger kansliminister Nina Fellman, när landskapsregeringen på onsdagen presenterade Ålands motsvarighet på Almedalen.

Alandica Debatt äger rum den 13–14 juni på Alandica. Det är första året det hålls, men de hoppas att det inte blir det sista.

– Så här långt är intresset över förväntan. Vi får utvärdera sedan, men så här långt är vi på banan, säger Nina Fellman.

Tillställningen har ett fullspäckat program som avrundas med mingel och middag den första kvällen, förklarar hon vidare. Till supén på Arkipelag kan utställare men också besökare anmäla sig.

Gunnar Westerholm, kommunikatör på landskapsregeringen, säger att de hoppats på 20 till 25 utställare, men att de nu är uppe i 39.

– Man kan fortfarande anmäla sig fram till den 31 maj, så vi får se hur många vi klarar av.

Lantråd Katrin Sjögren öppnar tillställningen, som hittills har 25 programpunkter. Men Westerholm säger att de räknar med att det sammanlagt kommer att handla om 30.

Läs mer i fredagens Nya Åland!