DELA
Foto: Jonas Edsvik

Rödhamn har utsetts till Årets gästhamn 2023

Åländska Segelsällskapets gästhamn vid Rödhamn har röstats fram till Årets gästhamn till havs. Det berättar Visit Åland i ett pressmeddelande. ÅSS mottog priset på fredagen på Båt 23-mässan i Helsingfors.

Årets gästhamn utses genom en omröstning bland båtägare som besökte gästhamnarna året innan. 2022 var det många finländare som hittade till Rödhamn, och gästhamnen noterade sitt högsta besökarantal någonsin: cirka 2 200 totalt.

”Jag tror att en av anledningarna är gästhamnens skyddade läge i utskären och utmärkt servicenivå,” säger ÅSS verksamhetsledare Brage Jansson till Visit Åland, och tillägger att 90 procent av rösterna nämner den gästvänliga servicen på Rödhamn.

Gästhamnen drivs sedan 27 år av Anette Gustafsson och Christian Kull.

”Vi är mycket glada och känner tacksamhet över utmärkelsen, och att ett stort tack hör till världens bästa personal,” säger Anette Gustafsson till Visit Åland.

I pressmeddelandet berättas vidare att ÅSS med hjälp av EU-finansiering de senaste åren byggt ett nytt servicehus, elektrifierat gästbryggan med hjälp av solel och organiserat en mer hållbar sortering av avfall.