DELA
Foto: Joakim Holmström

Rockoff blir av sista veckan i juli

Efter beskedet om lättade restriktioner på Åland är det också klart att Rockoff ordnas.– En komplett artistlista får ni nästa vecka, säger Dennis Jansson, vd för festivalarrangören Mariepark.

Det har funnits stor osäkerhet kring ifall Rockoff kan ordnas i sommar eller inte. I och med beskedet från landskapsregeringen om att maskkrav och avståndskrav inomhus och utomhus slopas efter midsommaren kommer nu besked om att Rockoff ordnas.

Trots den stora osäkerheten kring vad som kommer att vara tillåtet under sommaren säger Dennis Jansson att man hela året har jobbat och planerat festivalen.

– Nu vet jag att vi kan ordna festivalen, och vi har ju faktiskt jobbat i den riktningen hela året, säger han.

Är det här nu ett fast beslut?

– Det har hela tiden varit ett fast beslut att det ordnas, annars hade vi ställt in.

– En komplett artistlista får ni nästa vecka, säger Jansson.

Det har satsats mycket på att planera en säker festival.

– Det ska kännas säkert att röra sig under Rockoff, säger Dennis Jansson.

– Drick öl och ha roligt, men inte upp i ögonen på varandra som förr, säger han.

Trots att det är beslutat att festivalen ordnas, poägterar Dennis Jansson att vändningar kan ske snabbt, och ifall incidensen av covid-19 plötsligt ökar för mycket så måste man givetvis också inhibera Rockoff.

Att beskedet om uppmjukade coronabestämmelser kommer så nära inpå Rockoff har gjort bokningen av artister utmanande.

– Många stora artister som vi har haft bokade har ställt in. Som till exempel Tomas Ledin, som redan för två månader sedan meddelade att han flyttar fram sitt besök till Rockoff 2022, säger Dennis Jansson.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp