DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>VILL STANNA Rasmus Basilier vill gärna jobba kvar som kommundirektör i Eckerö – åtminstone under ytterligare två månaders prövotid.

Riskerar förlora jobbet före prövotidens slut

Eckerös kommundirektör Rasmus Basilier riskerar att förlora jobbet när prövotiden går ut om tre veckor. Kommunstyrelsen hänvisar till brister i ledarskap och kommunikation.

Själv hoppas han få fortsätta.
På måndagens möte togs ärendet upp i kommunstyrelsen. Ordförande Rune Söderlunds förslag omfattades av styrelsen – ett beslut som innebär att kommundirektören i dag onsdag ska höras om skälen till att kommunen överväger att säga upp hans tjänsteförhållande innan prövotiden går ut i mitten av april.

Då har Rasmus Basilier jobbat de fyra månader som prövotiden varar för hans del.

Vilka är skälen?

– Från kommunens sida har vi upplevt att Basiliers ledarskap och kommunikation inte motsvarat förväntningarna. Jag vill helst inte gå desto mera in på orsakerna, jag tror att du förstår att man inte kan dra precis allt i tidningen, säger Söderlund.

– Jag hoppas få förlängd prövotid med två månader. Kommunstyrelsen kan ställa upp de mål man anser att jag ska uppfylla, och om utvärderingen visar att det inte funkar så då är det så, säger Rasmus Basilier.

Redan i morgon, dagen efter hörandet, tar kommunstyrelsen slutgiltig ställning till uppsägningsförslaget. Tisdag nästa vecka får fullmäktige ärendet på sitt bord.

Läs mer i papperstidningen!