DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>VARIATION Jeanette Helgas säger att besökarna första dagen åt lite av allt, ingenting ur sortimentet stack ut.

Rekordår och nytt café för flygplatsen

Passagerarantalet för Mariehamns flygplats under 2015 ökade med 14 procent jämfört med året före.
Speciellt december var en rekordmånad med en ökning på inrikespassagerarna med 26 procent.

För Finavia, som driver Mariehamns flygplats, var fjolåret ett rekordår när man översteg det sammanlagda passagerarantalet på alla bolagets flygplatser med 20 miljoner. Mariehamns flygplats hörde till dem som ökade mest skriver flygplatschef Tanja Sabel i ett pressmeddelande.

Under den kommande sommarsäsongen har man inget uppehåll i trafiken och antalet flygavgångar till Stockholm ökar betydligt. Sammanlagt elva avgångar under sex dagar i veckan till Stockholm och till Helsingfors sju dagar i veckan med totalt tretton avgångar enligt nuvarande planering.

Andra nyheter för flygplatsen är en ny brandbil till flygplatsens brand- och räddningstjänst. Den levereras i juli.

Flygplatsens nya café, 60 North Bar och Café, öppnade i söndags och när Nyan besöker servering passar många på att ta en matbit innan flygresan.

– Vi har lättare rätter som tapas och soppor men också bakverk och smoothies med så mycket åländska råvaror som möjligt, säger Jeanette Helgas som driver caféet tillsammans med Maija Tikkakoski.

Till våren öppnar restaurangen terrrass ut mot flygfältet där nyfikna besökare kan titta på trafiken som sker på landningsbanan.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!