DELA
Foto: Jonas Edsvik

Rederi verifieras för hantering av covid-19

Viking Line verifieras för sitt arbete med att hantera och förebygga infektionsrisker inklusive covid-19 på sina fartyg. Det är första gången som ett rederi i världen får den här typen av verifiering, som utfärdas av klassningssällskapet Det Norske Veritas Germanischer Lloyd enligt My Care-metoden.

Verifieringen gäller för flottans alla sju fartyg samt för verksamheten i terminalerna i Mariehamn, Stockholm, Kapellskär, Åbo, Helsingfors och Tallinn.

”Med DNV GL:s My Care-verifiering får Viking Line sitt smittskyddsarbete under pandemin kvalitetssäkrat och kontrollerat av tredje part”, står det i pressmeddelandet.

– Våra resenärers och medarbetares säkerhet är alltid högsta prioritet för Viking Line, så också under rådande pandemi. Alla ska kunna resa tryggt med oss. Våra medarbetares gedigna insatser är imponerande. Tack vare deras kompetens och engagemang har vi uppnått detta, säger Jan Hanses, vd, Viking Line.

DNV GL är en världsledande global aktör av utvärderingar och certifikat och verkar i mer än 100 länder. Genom certifiering, verifiering, utbildning och digitala försäkringslösningar hjälper DNV GL företag att hantera risker och säkerställa en hållbar verksamhet.  Att hantera risker kräver nya strategier i ett post-covid-landskap.

Kryssningar från Helsingfors

På onsdagen meddelar även rederiet att flera olika kryssningsturer sätts in från och med juli. M/s Gabriella börjar kryssa från Helsingfors till Åland tre dagar i veckan från och med den 1 juli. Kryssningsresenärerna kommer då kunna vara i land i Mariehamn under flera timmar på dagen. Turerna avgår från Helsingfors klockan 15.30 på måndagar, onsdagar och fredagar.

Cinderella åter i trafik

Från och med 2 juli börjar Viking Cinderella köra skärgårdskryssningar igen. De avgår från Stockholm till Mariehamn på torsdagar, fredagar och lördagar under perioden 2 juli till 15 augusti.

Samtidigt utökas också de tidigare inplanerade kryssningarna till Visby i juli och augusti.