DELA
Foto: TitteTörnroth

Pub Ettan bojkottar IFK efter Nyans intervju

Björn ”Grulle” Eklund meddelar på Facebook att Pub Ettan fortsättningsvis inte tänker visa IFK:s matcher. Åtgärden är en protest mot Lukas Syberyjskis bemötande av Nya Ålands reporter vid en intervju i gårdagens tidning.

”Med hänvisning till denna artikel kommer Pub Ettan härmed så länge nuvarande tränare sitter kvar på sin post INTE visa IFK Mariehamns ligamatcher. Jag har följt och rapporterat om ”Grönvitt” sedan division 2-tider och att Pekka eller Lundis skulle uttalat sig på detta dryga, oproffsiga och skamlösa sätt finns inte på kartan. Oavsett förlustrad eller tabelläge.”

Så kommenterar Pub Ettans ägare ”Grulle” Eklund gårdagens Nyanintervju av huvudtränaren Lukas Syberyjski efter IFK:s senaste förlustmatch. Syberyjski vägrade att svara på vissa frågor, kritiserade tidningens reporter och gav raljanta svar.

Eklund har varit mångårig sportjournalist både på Nya Åland och tidningen Åland. I kommentarsfältet fanns vid 11-tiden på fredagen 232 gillanden och 30 kommentarer, samtliga till stöd för beslutet. Flera kommentatorer föreslog också hashtags, bland annat #lukasout och #utmedlukasochinmednallepuh.

”Bra markering!” och ”På en liten ort ska man ha en bra relation till media. Detta var otroligt lågt av Lukas”, löd några av kommentarerna.

Artikeln har uppdaterats.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp