Promenadseger för Åland United i hemmapremiären

En match spelades under lördagen i Nationella ligan – drabbningen mellan Åland United och JyPK från Jyväskylä, på WHA. Redan i första halvlek stod det 3-0 och det räckte även till till sist till seger.

ÅU tog omgående hand om initiativet och visade att man inte ville ha någon utdragen saga att berätta hem om, utan korta och bra nyheter. Redan efter att Monica Hagström sparkat igång matchen så uppstod den första farligheten och ungefär så fortsatte det sedan. Första halvlek innehöll alltså tre mål, men innan matchresultatet fastställdes blev det 4-0 i hemmalagets favör. Cassandra Korhonen fick sätta spiken i kistan genom ett knallhårt skott från nära håll.