DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>IRRITERAR Åland Posts vattenskoterköp har lett till reaktioner bland ålänningarna. Bilden togs i ett annat sammanhang.

Postens skotrar upprör

Åland Posts köp av fem vattenskotrar upprör många.

Skotrarna används för att roa storkunder – men hur väl stämmer nöjet egentligen överens med Postens uttalade miljöprofil?
Priset för de fem vattenskotrarna var cirka 40 000 euro. Orsaken till att köpet gjordes var enligt vd Henrik Lundberg att det är svårt att hyra vattenfarkosterna.

Skotrarna ska användas främst under tre-fyra veckor i maj och juni när kunder som Posten packar åt besöker Åland. Kunderna kommer sedan gammalt från Finland och Sverige och på senare tid också från England och Tyskland.

– Det handlar om stora kunder som omsätter miljoner hos oss, förklarar Henrik Lundberg.

Posten har i många år ordnat evenemang för kunderna i samband med besöket på anläggningen i Sviby.

– Vi har märkt att det blir bäst när kunderna får göra något själva och vi har hittat på massor av olika saker under åren, till exempel har de mjölkat kor och grävt med grävmaskin. Ibland har vi hyrt entreprenör med ribbåt men det har inte varit lika uppskattat. Det är alltid bäst om det brummar.

Väckt reaktioner

Men ålänningar som tillbringar mycket tid vid vattnet ogillar vattenskotrar som de menar stör fågellivet och innebär en fara för simmande barn eftersom farten ofta är hög. Därför har Postens nya giv blivit en snackis, protester har hörts och insändare har skrivits.

Henrik Lundberg förstår inte varför upplevda olägenheter kopplas ihop med Postens skoterköp.

– Det handlar om några veckor per år under 1-2 timmar per gång när nästan ingen är ute. Vi kör i konvoj och snurrar inte runt i hög fart i vikarna.

Han är förvånad över den uppmärksamhet köpet väckt både i och utanför tidningarna.

– Åland är ganska turistovänligt och det tycks bli liv vad man än gör.

Läs mer i Nya Åland torsdag!