DELA
Foto: Stefan Öhberg

Polska flygbolag sköter flygtrafiken Mariehamn-Stockholm

Det polska flygbolaget CU Air i samarbete med Sprint Air tecknar ett temporärt avtal med landskapsregeringen för rutten Mariehamn-Stockholm, med anknytning även till rutten Mariehamn och Åbo. Det meddelar landskapsregeringens infrastrukturavdelning i ett pressmeddelande.

– Flygtrafiken är viktig för Åland ur flera perspektiv och vi har därför lagt annat arbete åt sidan för att lösa flygtransporterna så fort som möjligt. Nu när den akuta situationen är avhjälpt kommer vi att fokusera på den reguljära upphandlingen. Det är särskilt positivt att ålänningar i flygbranschen kommer i arbete som ett resultat av detta avtal, säger infrastrukturminister Christian Wikström.

Trafiken inleds 14 februari och ska pågå i cirka sju månader. CU Air har försäkrat att flygningarna kommer att ske med svenskspråkig åländsk kabinpersonal och åländska
piloter. Ett svenskspråkigt bokningssystem uppdateras som bäst, vilket kommer att tas i bruk i samband med flygstart eller något senare, meddelar landskapsregeringen.

Flygtrafiken kommer att bedrivas med en beprövad flygplanstyp SAAB 340 (B) med 34 säten. En konsekvens av detta avtal är att de temporära patientflygningarna upphör från och med nästa vecka då patienterna kan resa med den nya upphandlade trafiken.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp