DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>VÄXER Så här har det sett ut under många år på Havsviddens område. Hittills har 43 klipphus byggts och nu är det dags för ytterligare elva.

Politikerprotest mot Havsviddenplan

I Geta växer nu protesterna mot Havsviddens ”smygväxande”.

– Kommunstyrelsen har struntat i fullmäktiges beslut, säger fullmäktigeledamoten Anders Jansson.
När Nya Åland besökte Havsvidden i tisdags för att träffa ägarna var glädjen stor över att kommunfullmäktige efter en lång process godkänt detaljplanen för byggandet av elva nya klipphus en bra bit väster om den nuvarande anläggningen.

Men klyftan mellan kommunpolitikerna ökar för varje Havsvidden-runda.

På fullmäktiges februarimöte fick Anders Jansson nästan alla andra med sig i omröstningen om detaljplanen. Beslutet blev att kommunstyrelsen skulle få tillbaka ärendet för att behandla det som en del av hela Havsviddens hotellanläggning vad gäller vatten- och avloppslösningar och inte bara som en enskild detaljplan.

Men kommunstyrelsen kallade in en konsult som presenterade sin rapport på styrelsens möte i mars. Beslutet blev att föreslå för fullmäktige att detaljplanen och markanvändningsavtalet skulle godkännas. På fullmäktiges möte den 4 april röstade alla för styrelsens förslag utom Anders Jansson som reserverade sig.

Han är skarp i sin kritik.

– Kommunstyrelsen trotsade fullmäktiges marsbeslut om att behandla den här detaljplanen som en del av helheten.

Läs mer i papperstidningen!