DELA
Foto: Jonas Edsvik

Polisingripanden i trafiken under lördagen

Polisen övervakade under lördagen trafiken på flera håll, bland annat i Hammarland och Eckerö. Två fordonsförare delgavs böter efter att ha överskridit den högsta tillåtna hastighetsbegränsningen med 19 km/h och 22 km/h. Man påträffade också ett fordon med otillräckligt skrapade rutor, vilket påverkade förarens sikt. Föraren delgavs böter.

I Lemland påträffades vidare ett obesiktat fordon i trafik. Fordonets fick sina registerskyltar avlägsnade, och även här fick föraren böter. I samma kommun bötfälldes också en förare till ett fordon ”som var utrustat med en ljusanordning som reflekterade rött sken framåt”, som polisen uttrycker saken i ett pressmeddelande.

Slutligen tog man på bar gärning ett fordon i Mariehamn som framfördes i en hastighet av 86 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. Föraren delgavs böter, samt ett körförbud som varar i tio dagar.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp