DELA
Foto: Fredrik Axelsson<07_Bildrubrik>DET SER MÖRKT UT Landskapets besparingar syns i polisens dagliga arbete.

Polisen övervakade festprissar i helg

Polisen hade en relativt hektisk helg med allt från fyllebravader till olyckor och stulna kavajer. Lördagen var till synes en festlig sådan då polisen fick ingripa i alkoholrelaterade oroligheter på krog, gator, ungdomsgård och i lägenheter.
Under lördagskvällen larmades polisen till en av Mariehamns ungdomsgårdar där det rapporterades om oroligheter. Polisen avvisade slutligen ungdomar från platsen och en underårig fördes hem av polisen då denne var mycket berusad.

– Barnskyddsanmälan registreras för att följa upp ärendet, skriver polisen på sin hemsida.

På krogarna var det mestadels festligt, men också lite oroligt. Vid midnatt kom en anmälan om att en kavaj tillgripits på en av krogarna. När polisen kom till platsen hade man hittat en misstänkt. Parterna kunde inte komma överens om ersättning för den skada misstänkte åsamkat kavajen och brottsanmälan om lindrig skadegörelse upprättades.

Avsvimmad på gatan

Vid krogstängning uppstod också tumult utanför en av stadens krogar.

– De mycket heta känslorna svalnade snabbt i snålblåsten och snöfallet ackompanjerat av polisen på plats, skriver polisen.

Efterdyningarna av den blöta kvällen på stan syntes också i gatubilden då polisen fick ta hand om två festprissar i kylan, den ena berusad, frusen och kräkande, den andra avsvimmad efter att ha ramlat omkull. I det förstnämnda fallet tog polisen mannan, som inte kunde redogöra för hemadress eller sovplats, i förvar för tillnyktring och i det senare fall tillkallades ambulans.

Motion för mopedbilsåkare

Under lördagskvällen fick man även ta hand om ett falskt inbrottsalarm och flytta ett träd som ramlat över Godbyvägen i Mariehamn. En mopedbil stoppades i Mariehamn av polisen då man hade för många passagerare ombord. Straffet vart motion för passagerarna som fick gå från platsen. Annars var det lugnt och nykter på vägarna.

Olovlig körning

Söndagen gick i trafikens tecken och polisen fick bland annat avliva ett rådjur som skadats i en kollision på Önningebyvägen. Ingen person kom till skada i sammanstötningen. Polisen erhöll även en brottsanmälan om olovlig körning samt diverse trafikbrott registrerades och polisen såg till att fordonet inte användes mera under denna natt. En av polisen känd person ertappades två gånger under kvällen med att köra bil trots att denne saknar körrätt.

– Vid det andra av de två tillfällena kunde två vittnen berätta om körningen som skett på fel sida av vägen, på cykel- och gångvägar samt genom snödrivor i Mariehamn, skriver polisen.

Körde in i bergvägg

Vid 23-tiden på söndagkvällen inträffade en singelolycka i Finström, Västanträsk på Getavägen. En personbil fick sladd och åkte över motkommande körfält med bakpartiet in i en bergvägg. Föraren klagade på nacksmärtor.

– Anmälan om äventyrande av trafiksäkerheten har upprättats med tillägg om trafikförseelse då framdäcken var undermånliga, saknad dubb, skriver polisen.

Strax innan klockan fyra fick polisen en anmälan av en kvinna som var rädd för att någon tänkte ta sig in genom balkongen till hennes bostad. Detta var på Klinten i Mariehamn. Polisen påträffade en påverkad man som greps. På honom hittades även fyra knivar, eggvapnen omhändertogs och strafforder väntar vid frisläppandet.