DELA
Foto: Jonas Edsvik

Polisen: Märk era båttankar

Med hösten kommer båttanksstölderna. Just nu har polisen närmare 20 stulna båttankar i sitt garage som de inte vet vem tillhör.

– Vi vill uppmana småbåtsägare att märka sina bränsletankar, säger Eva Fellman vid polisen.

 
Säsongen för att stjäla eller snatta bränsletankar från fritidsbåtar har börjat. Varje höst ser polisen samma mönster. Just nu har polisen närmare 20 tankar i sitt garage som stulits eller snattats från fritidsbåtar. Problemet är att nästan inga av dem är märkta på något sätt och polisen får då svårt att ge ut dem till rätt personer.

– Vi vill uppmana småbåtsägare att märka sina bränsletankar med till exempel sitt namn eller signum, så att vi har något mer att gå på än att det är en orange 20-literstank, säger Eva Fellman.

Stölderna förekommer på hela Åland, bland annat i Lagunen i Saltvik, i Örens båthamn i Jomala och i både Vessingsboda och Söderby båthamnar i Lemland.

Polisen vill därför uppmana båtägare att kontrollera sina båtar och anmäla till polisen om bränsletanken saknas. Gör den det kan man antingen ta foton av platsen eller så kan polisen göra det i samband med anmälan.