DELA
Foto: Jonas Edsvik

Polisen grep internationellt efterlysta personer

Polisen har gripit två internationellt efterlysta personer i samband med att ett kryssningsfartyg anlöpte Mariehamn. Enligt polisens pressmeddelande är personerna misstänkta för flera ärenden i Finland.

Polisen kallades också under natten till en av Mariehamns krogar där en person uppträtt hotfullt mot en av gästerna. Polisen tog beslut om att gripa personen som var märkbart berusad.

-Man tog beslut om att gripa personen då man på sannolika skäl kunde misstänka att personen försatt på fri fot och otyglad i sitt sinnestillstånd kommer att begå brott, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Under natten inträffade även en trafikolycka i Lemland. Singelolyckan utreds av polisen som äventyrande av trafiksäkerheten. Enligt polisens pressmeddelande kunde personen i bilen inte förklara vad som hade hänt, mer än att det hade svartnat för ögonen. Personen kunde heller inte ange någon orsak, enligt polisen.

– (Polisen) kommer att delge böter för att man framfört ett motordrivet fortskaffningsmedel trots att man inte uppfyller de nödvändiga förutsättningarna som krävs vid ett tryggt och säkert framförande, står det i pressmeddelandet.