DELA

Sökpådrag efter bilist avslutat

UPPDATERING: Polisen meddelar att sökpådraget efter mannen som misstänks för antingen dråpförsök eller mordförsök nu är avslutat.

På polisens jour hänvisar man till att det kommer pressmeddelande senare.

Har mannen påträffats?

-Det kommer pressmeddelande, säger polisens jour.

Är mannen vid liv?

-Det kommer pressmeddelande, säger polisens jour.

 

Polisen begär upplysningar från allmänheten om en man som är misstänkt för brott mot liv i Godby som skedde idag vid 12-tiden. Han kör med en Toyota Corolla, årsmodell 1990. Registernumret är ÅLL 861 och bilen är champagnefärgad.

Mannen är i 40-50-årsåldern berättar kriminalkommissarie Olof Lindqvist vid Polisen. Polisen känner till mannens identitet.

I bilen finns även två minderåriga barn. Olof Lindqvist säger att man är oroliga för barnens säkerhet.

Vad ska man göra om man ser mannen eller bilen?

–Det är viktigt nu att om man ser personen eller bilen ska man inte ingripa, utan kontakta polisen på telefonnummer 527101. Berätta var du befinner dig och vem du är.

Kan mannen vara farlig?

–Det vet vi inte.

Polisen har också bevakning vid hamnarna med handräckning av sjöbevakning och tullen. Alla Polisens enheter och inkallad extra personal arbetar med sökandet.

– Vi vill ha tag i mannen och få tag på barnen så att de kommer i trygghet, säger Olof Lindqvist.

Enligt uppgifter till Nya Åland är kvinnan svårt knivskuren och vårdas på sjukhus. På Akuten vid ÅHS vill man inte kommentera kvinnans tillstånd.

Mannen har efter att han knivskurit kvinnan tagit parets gemensamma barn och flytt i bilen.

Den misstänkte mannen är tidigare dömd för bland annat grovt sexuellt utnyttjande av barn. Han dömdes då av Åbo hovrätt år 2008 till fyra års fängelse och sammanlagt 55 000 euro i skadestånd till två målsägande. Mannen är också dömd för skadegörelse, stöld, grovt bedrägeri och har även ett utvidgat besöksförbud. Senaste domen kom våren 2016.
I Ålands tingsrätt finns även ett ärende inlämnat om besöksförbud, som inte varit upp i rätten än. .