DELA
Foto: Ida K Jansson

Polisen ber alla ta vara på varandra

Polisen påminner: om du ser nån slocknad i snön, börja med att kolla puls och andning och slå larm sen. Om du själv behöver hjälp i helgen kan du ringa Kvinnofridslinjen, Tallbacken, Bris och förstås det allmänna nödnumret 112.
En uppmaning från polisen: om du ser någon liggande ute, gå fram och kontrollera personens andning och puls innan du slår larm. Även om det ofta är en berusad person som slockat kan det vara en sjukdomsattack. Därför kan det vara livsviktigt att man agerar snabbt, ringer efter brådskande hjälp och eventuellt börjar med första hjälp.

Polisen önskar att alla ska få en riktig lugn och fridfull jul. Tyvärr kan inte alla familjer av olika orsaker fira en god jul. I fall man känner att man behöver hjälp under den långa helgen, är det bättre att söka det för tidigt än för sent.

Ålands landskapsregering har samarbete med Kvinnofridslinjen, som har jour dygnet runt i telefonnummer 018 25500. Skyddshemmet Tallbacken har nummer 018 531305. Det är ett skyddsboende för kvinnor och män utsatta för våld i nära relationer. Bris (Barnens rätt i samhället) har jour alla dagar kl. 15-22 på numret 018 25520 eller på chat på bris.se. Det allmänna nödnumret är 112. (ss)