DELA

Polis grep knivhotande person

Under onsdagseftermiddagen fick polisen in en anmälan om en person som hotade människor med kniv i en allmän fastighet i Mariehamns centrum. Polisen kunde gripa den misstänkta personen och omhändertog en kniv eller dolk av större modell.

Genom själva gripandet kunde man lugna de människor som uppmärksammat händelsen. De personer som låst in sig på toaletter kunde man sedan meddela att situationen var under kontroll.

De knappa polisresurserna gav däremot inte möjlighet att utreda saken närmare eller identifiera parterna på plats. Ärendet är under utredning.

Under morgontimmarna på torsdagen träffade polisen på en av de inblandade i en bostad, ett egnahemshus i södra Mariehamn efter att grannar i området misstänkt att det kunde ha varit inbrott där. En polispatrull granskade huset och såg tecken på inbrott. En misstänkt påträffades i bostaden. Förundersökning angående hemfridsbrott och skadegörelse pågår.

Alla inblandade i händelserna är kända av polisen sedan tidigare och den misstänkta som greps är åter släppt på fri fot.

Det framkommer i polisens pressmeddelande. Fältchef Stefan Andersson kunde under torsdagen inte berätta mer än så. (ff)