DELA
Foto: Stefan Öhberg

Poker Run siktar på nytt rekord

I fjol slog MC-klubben Kobba Hoppers Poker Run rekord, när man på en dag samlade in 14 800 euro till Ålands barnfond.
I år hoppas man på att slå rekordet igen.

Lördag den 11 maj är det dags igen, för fjortonde gången, för motorcyklister att samlas på Åland för att kombinera cruising på de åländska vägarna med pokerspel och välgörenhet.

Intresset har växt efterhand och nu är det ofta över 200 motorcyklar som deltar och inte bara från Åland, utan även från både riket och Sverige kommer förare.

– I år väntar vi för första gången även deltagare från Victory-klubben i Sverige, en sex–sju stycken borde vara på väg därifrån, säger Johan Dahlblom från arrangören Kobba Hoppers.

Under tävlingsdagen ska deltagarna ta sig till olika platser runtom på Åland för att för att samla spelkort. Vinsterna är flera då klasserna är olika, bland annat kan man vinna bästa pokerhanden.

Vad är det som gör evenemanget så populärt?

– Förstås det att man får fara ut och köra, det är ju ännu i början av säsongen. Men sedan är det nog viktigt för många att barnfonden är mottagare. Vissa som inte kan delta just det året viker ändå in vid start och betalar tjugan, anmälningsavgiften, bara för att de vill delta i insamlingen, säger Johan Dahlblom.

Prisutdelningen sker på Torget senare på dagen, då allmänheten har möjlighet att kolla in deltagarnas motorcyklar. Genom åren har Poker Run samlat in totalt 122 000 euro till barnfonden.