DELA

Personöverfall i Mariehamn

Natten mot söndag skedde ett personöverfall i Mariehamn. Den misstänkte kunde gripas i närheten efter givna signalement från personer på platsen. Polisen utreder och har upprättat en anmälan om misshandel, skriver polisen i ett pressmeddelande.

En person greps också i natt i en bostad i Jomala, misstänkt för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Även en tredje incident skedde under dygnet, nu ett slagsmål efter fotbollsmatchen på WHA. Den misstänkte greps senare under kvällen. En person fördes med ambulans till sjukhuset.

Polisen grep också under natten en person på basen av polislagen, då denne blivit avvisad från en krog i Mariehamn flera gånger. När personen inte gav upp sina försök och inte insåg att denne inte var välkommen, blev det en övernattning på polisstationen.

En personbilsförare fick en böteslapp för att ha gjort en burnout i Mariehamn. Detta efter att polis och brandkåren ryckt ut efter en anmälan om röklukt i området, och burnouten konstaterades.

Vid krogstängningen behövde polisen däremot inte ingripa: ”Natten lystes upp av vita studentmössor och i samband med krogstängningen var Nygatan översvämmad av glada firare”, skriver polisen i pressmeddelandet.