DELA
Foto: Ylwa Yngvesson/Expressen<07_Bildrubrik>TROR INTE PÅ LÖSNING Grävchefen på Expressen Christian Holmén tror inte att Palmemordet kommer att lösas.

Grävchefen: ”Palmemordet förblir olöst”

Ålandsbördiga Christian Holmén, som är chef för grävande journalistik på Expressen, tror inte att mordet på Olof Palme kommer att lösas.

– De första minuterna efter mordet är oerhört viktiga och det har nu gått 30 år, säger Holmén.

Christian Holmén har följt utredningen av mordet på Olof Palme i över 20 års tid. Han vill inte spekulera i vem som kan ha mördat statsministern den 28 februari 1986 men säger att om man ska se till det som har mest indicier och konkreta tips så är teorin att Christer Pettersson mördade Palme starkast.

– Han fanns runt mordplatsen vid tidpunkten och hade tidigare stuckit ner en person med bajonett och flytt på ett liknande sätt som vid mordet på Palme, säger Holmén.

Olof Palmes hustru Lisbet Palme pekade också ut Pettersson, men Holmén lyfter också fram att det finns brister i bevisningen mot Pettersson och att både tingsrätt och hovrätt kritiserat utredningen.

Christian Holmén fick stor uppmärksamhet när han lokaliserade Mockfjärdsvapnet, som utredarna trodde användes i mordet på Olof Palme. Mockfjärdsvapnet är en Smith & Wesson .357 Magnum som användes vid ett rån i Mockfjärd i Dalarna 1983. Kulan som avfyrades vid rånet var tillverkad vid samma tillfälle som kulorna som användes vid Palmemordet.

Läs hela intervjun med Christian Holmén och flera andra artiklar om Palme-mordet i papperstidningen!