DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>TREA I LÅNGA LOPPET Stig Orre, IFK Mariehamn.

Orre tredje bäst i Långloppscupen

SKIDOR. Stig Orre har kuskat runt halva Mellansverige för att samla ihop poäng i Långloppscupen Björn Däehlie Ski Challenge.

I helgen gick han i mål som sexa i Malung – och totaltrea i sammandraget.

– Jag får vara jättenöjd med den placeringen, säger han.
Att hålla i gång som skidlöpare på Åland fordrar en stor dos intresse och passion. Och tålamod för den delen också. Under snöfattiga vintrar får entusiaster som Stig Orre söka sig annorstädes för att få nödvändiga kilometer i benen.

Och även om konstsnöslingan i Jomala fortfarande finns tävlingarna på annat håll. I vinter har Stig Orre ställt upp i Långloppscupen Björn Däehlie Ski Challenge; döpt efter den norske skidlegendaren och åttafaldige olympiske mästaren Björn Däehlie.

– Tidigare år har jag varit med i veteran-VM, men årets mästerskap går långt inne i Ryssland någonstans och eftersom jag inte får delta i 60-årsklassen förrän nästa år valde jag att vänta. 2016 går VM dessutom i Finland så det passar bättre, säger Stig Orre som fyllde 60 tidigare i vinter.

Stig Orre var trea i totalen i BDSC inför helgens avslutande Skinnarloppet i Malung i Västerdalarna. Hans 2.35.34,2 räckte till en sjätteplats i loppet – 16.36 efter norske segraren Ole Reinhart Sandstad – men inte till att bli bäste ålänning.

Lars Janlöv slutade tvåa på tiden 2.27.07,9.

– Lars gjorde ett väldigt bra lopp, säger Stig Orre som tack vare sin sjätteplats slutade trea i totalställningen.

Vann gjorde Valbo AIF:s Lars Nilsson före Gävle skidkamraters Ulf Uddbäck.

Läs mer i tisdagens Nyan.