DELA
Foto: Stefan Öhberg

Organisationsproffs i Viking Line-styrelse

Viking Lines styrelse får ett nytt namn: Christina Dahlblom, 42, entreprenör, styrelseproffs, ekonomie doktor och sedan november Professor of Practice vid Svenska Handelshögskolan föreslås till nyval i samband med bolagsstämman den 27 maj. Christina Dahlblom är inriktad på organisation och ledarskap och är en ofta anlitad föreläsare om bolagskultur och ledarskap. Hon har även kandiderat till vice ordförande i Svenska folkpartiet.

Enligt stämmohandlingarna tar hon den stol som Laura Tarkka haft i ett år. Tidigare hotellchefen Tarkka har under året tillträtt som vd för Elgiganten.

Till nyvald suppleant föreslås Gert Sviberg.

Till stämman finns också ett aktieägarförslag om att ta bort styrelsesuppleanterna och att låta styrelsen variera mellan fyra och sex ledamöter.

Viking Lines bolagstämma hålls i Alandica, men i nedtonad form. De största aktieägarna står enligt kallelsen bakom alla styrelseförslag till stämman.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp