DELA

Öppet hörande om havsbaserad vindkraft ikväll – här kan du följa landskapets sändning

Ikväll, torsdag, med start klockan 18 håller Finans- och näringsutskottet ett öppet hörande om planerna på storskalig vindkraft runt Åland. I budgetförslaget för 2023 begär landskapsregeringen en fullmakt för att kunna gå vidare med projektet.

– Vi vill på ett transparent sätt dela med oss av insikter och fakta i frågor som berör oss alla. När det gäller storskalig vindkraft är det av största betydelse att skapa delaktighet hos alla ålänningar och visa vad som hänt så här långt och vad som är att vänta i framtiden, säger Jörgen Pettersson (C), ordförande för finans- och näringsutskottet i en kommentar på lagtingets hemsida.

Hörandet, som inleds klockan 18, kan följas på plats i lagtingets auditorium eller via landskapsregeringens sändning, som även är länkat här ovan på nyan.ax.

Hörandet inleds av Jörgen Pettersson innan vicelantråd Harry Jansson (C), presenterar budgetförslaget samt hur arbetet bedrivs och hur tillstånds- och planeringsfrågor ska hanteras framöver.

Både representanter från Ilmatar och OX2 håller presentationer och frågor får ställas av utskottets medlemmar och övriga beslutsfattare. Om tid finns kan även övriga på plats få ställa frågor.