DELA
Foto: Jonas Edsvik

Olli-Pekka Lehtonen ny chefläkare

Landskapsläkaren Olli-Pekka Lehtonen från Brändö blir ny chefläkare vid ÅHS. På fredagen valdes han av enhällig styrelse och tillträder sin nya tjänst den 1 mars.
– Vi hade goda kandidater men är glada över att vi har fått en så fantastisk och kompetent sökande till chefläkarposten. Han har en gedigen erfarenhet och en enorm meritlista så det var ett naturligt val, säger Annette Holmberg-Jansson, styrelseordförande på ÅHS.

Hur viktigt är det att det är en ålänning som tillträder tjänsten?
– Det betyder att han har en stor kunskap om den finska och åländska lagstiftningen, men också om hur samhället fungerar i övrigt, vilket är väldigt bra i tjänsten som chefläkare. Men det hade inte någon avgörande betydelse i beslutet, utan det grundar sig på gedigna erfarenheter och hans meritlista.

Olli-Pekka Lehtonen vill inte i nuläget uttala sig om några strategiska visioner utan vill först fundera på detta tillsammans med andra i organisationen.
– Det är en ny utmaning och i det här läget är det mycket viktigt att skapa gemensamma metoder och att vänta in nya riktlinjer. Att ha den gemensamma ledningsgruppens stöd är viktigt i början förstås, men också att bekanta mig med så många medarbetare som är praktiskt taget möjligt, säger han.

Läs mer i lördagens Nyan!