DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>BEHÖVER HJÄLP Ålandsbanken vill stimulera bra idéer som leder till att Östersjön mår bättre.

Nytt stöd för Östersjömiljön

Ålandsbanken lanserar ett nytt stöd för att göra Östersjön renare och friskare.

Det bygger både på pengar och kunskap.
Ålandsbanken anser att det behövs både nytänkande och pengar till att förverkliga nya lösningar för att man skall kunna rädda Östersjön.

Banken har sedan 1997 donerat pengar till insatser för hållbar miljö. Nu grundar man Östersjöprojektet med utgångspunkten ”Östersjön behöver bra idéer och bra idéer behöver kapital”.

– Med Östersjöprojektet vill Ålandsbanken engagera andra företag att dra sitt strå till stacken för en friskare Östersjö. Det kan göras både finansiellt och med företagens kunskap. Viktigast är att stimulera bra idéer för att ta hand om Östersjön och att se till att idéerna även får möjlighet att genomföras. Genom samarbete med flera partners är Ålandsbanken övertygad om att det går att säkerställa båda, skriver banken i ett pressmeddelande

Privatpersoner, organisationer, skolor eller arbetsplatser som har ett projekt som bidrar till ett friskare hav kan ansöka om stöd både för finansiering och kunskap.

– Vi vill göra det enklare för små projekt att ”hoppa på tåget” och gemensamt arbeta både effektivt och kraftfullt för nya idéer och befintliga initiativ med syfte att värna om Östersjön, säger Anne-Maria Salonius, direktör för Ålandsbanken i Finland.