DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>SKULDKÄNSLOR Anledningen till att flickan inte anmälde brottet tidigare var att hon trodde att ingen skulle tro på henne och att hon hade dåligt samvete för att hon druckit alkohol på festen. Bilden är arrangerad.

Villkorligt för sexuellt utnyttjande av barn

En 35-årig man har dömts för att ha utnyttjat en 14-årig flicka år 2004.
Tingsrätten gick på offrets linje och dömde en nu 35-årig gammal man till ett nio månader långt vilkorligt fängelsestraff gör sexuellt utnyttjande av barn.

Brottet mannen dömdes för begicks i juni 2004 men polisanmäldes först 2013.

Övergreppet ägde rum på en hemmafäst i centrala Mariehamn. Den nu 24-åriga flickan har berättat att hon druckit alkohol under festen och att benen började kännas som spagetti. Hon hade gått i ett mörkt rum där hon somnat.

Hennes nästa minnesbild är att någon klädde av henne kläderna och att allting svartnat. Nästa minnesbild hon har är att hon ligger i en obekväm ställning och mannen trängt sig in i henne. Hon berättar att hon inte kunde röra armar eller ben och att hon inte kunde ropa.

Offret berättade om våldtäkten för sin kompis som var med på festen men upplevde att hon inte blev betrodd.

Anledningen till att flickan inte anmälde brottet tidigare var att flickan trodde att ingen skulle tro henne. Hon hade dåligt samvete över att hon hade druckit alkohol och hon oroade sig också för att hon inte skulle orka gå igenom en rättegång.

Det var först då förövaren kontaktade henne på Facebook 2013 som hon bestämde sig för att göra en polisanmälan.

Mannen dömdes också att betala 6 000 euro i skadestånd till offret och 7 000 euro i rättegångskostnader.

Läs mer i papperstidningen!