DELA
Foto: Stefan Ohberg

Nyans vd Patrik Ekblom slutar

Nya Ålands tidningsaktiebolags vd Patrik Ekblom kommer att lämna tidningen i höst.– Då har jag varit här i åtta år, och känner att det är dags för nya krafter, säger han.

Det var hösten 2015 som Patrik Ekblom tog över som vd för tidningsaktiebolaget. Nu till hösten lämnar han bolaget, men vad han ska jobba med sedan är inte klart.

Varför slutar du?

– Det kändes som rätt läge, lite som att jag gjort mitt här. Ingen vd före mig har suttit så här länge på Nyan, tror jag. Så nu kanske lite nya krafter och tankar behövs, säger han.

Så du har inget nytt jobb som väntar?

– Nej, det är inte därför jag slutar.

– Jag har ett eget företag som legat vilande sedan jag började här, så om inte annat dyker upp kanske det blir det igen.

Hur är det att vara vd på Nyan?

– Spännande och varierande då jag har fått jobba med så många olika saker. Och även om jag inte är journalist så får man ju höra om allt som är på gång och håller sig uppdaterad.

– Visst har det varit tufft i alla år, men samtidigt intressant att få vara i en bransch i ständig förändring. Och därtill har jag fått träffa så många trevliga och intressanta människor, både på Nyan och förstås läsare och annonsörer, säger han.

Efterträdare sökes

Arbetet med att hitta en efterträdare kommer att inledas snarast.