DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nyanreporter miljöprisad

Nya Ålands nyhetsreporter och ledarskribent Heidi Hendersson har utsetts till vinnare av Ålands natur & miljös miljöpris 2018.
Heidi Hendersson är utbildad journalist från Soc & kom i Helsingfors, och magister i hållbarhetsvetenskap från Lunds universitet. Hon har varit intresserad av miljöfrågor sen tidiga tonåren.

– Det var brorsan och hans dåvarande sambo som inspirerade mig till att börja göra grönare val. Jag startade en miljöblogg när jag var 18–19 år och skrev om allt möjligt, mycket ”gör-det-själv”-grejer. Under mina journalistikstudier så läste jag miljö som biämne och sen gjorde jag ett utbyteshalvår i Australien med fokus på miljöjournalistik. Där cementerades mitt professionella intresse, säger Heidi Hendersson.

Hon är ”otroligt glad och väldigt rörd” att ha vunnit priset.

– Det är ju en del av mitt jobb, det ingår i min arbetsbeskrivning att bevaka viktiga frågor och informera allmänheten. Men på ledarplats har jag ju fått möjlighet att utbrodera dem lite mer. Åland är ju en fantastiskt rolig plats att bedriva miljöjournalistik på. Det finns ett brett engagemang, många initiativ och väldigt många människor inom olika områden som är involverade i omställningsarbetet.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!