DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nyan-reporter nominerad till miljöpris

Nya Ålands nyhetsreporter och ledarskribent Heidi Hendersson är nominerad till Ålands Natur & Miljös miljöpris 2018.

Vem som helst får nominera pristagare till miljöpriset som delats ut sedan föreningen startade 1979. En grupp medlemmar i Ålands Natur & Miljö beslutar vilka av de nominerade som går vidare.

Enligt motiveringen nomineras Hendersson eftersom hon skriver engagerat om de viktigaste och svåraste miljöfrågorna. Hon skriver logiskt, pedagogiskt och faktabaserat och den åländska allmänheten har lärt sig mycket om klimathotet, biologisk mångfald och miljöskydd av henne.

– Jag blev rörd när jag fick veta att jag nominerats. Det är alltid roligt när man blir uppskattad för sitt arbete, säger Hendersson.

– Klimathotet är den största och mest brännande ödesfrågan vi har. Samtidigt tycker jag att det är trist att det ofta skrivs alarmistiskt om det. Jag ser det som en chans att omvärdera livet, fundera på vad som är viktigt och ställa om till en mer hållbar vardag.

Till miljöpriset nomineras också Mia Jansson och Anneli Svensson, Ålands barnmorskeförening, Lions Club Åland, Frejorna samt Jan Grönstrand.

Vem som får priset avgörs tisdagen den 6 november efter en omröstning på Ålands Natur & Miljös höstmöte.