DELA

Nyan-journalist med i satsning på grävande journalistik

Nya Ålands politiska redaktör Annica Lindström är en av de medverkande i en finlandssvensk storsatsning på granskande journalistik, Grävgruppen.
Det första som publiceras är reportagetidskriften Amos arv, en ny journalistisk satsning som fokuserar på föreningen Konstsamfundet. Tidskriften kommer att ges ut genom ett samarbete med Förlaget.

Gruppen bildades i januari i år och samlar journalister, fotografer och grafiker kring ett gemensamt tema, den här gången Konstsamfundet.
Initiativtagare är frilansjournalisten Lina Laurent, övriga medverkande är bland andra Annica Lindström och tidigare Nyanmedarbetaren  Jens Finnäs.

– Grävgruppens mål är att utveckla nya sätt att göra journalistik på svenska i Finland, journalistik som produceras utanför de stora mediehusen, säger Lina Laurent i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet ska Amos arv lyfta fram personer, företag och institutioner med kopplingar till Konstsamfundet, en förening som har en stor inverkan bland annat på det finlandssvenska medie- och kulturfältet. Konstsamfundets placeringar granskas också. Reportagetidskriften utkommer i höst.

Läs mer i morgondagens Nyan!

Anna Björkroos