DELA

Nya ÅF-ordföranden: Vi måste lyfta självstyrelsen internationellt

Peggy Eriksson är ny ordförande för Ålands Framtid. Det skriver partiet i ett pressmeddelande. Eriksson är tidigare vice ordförande och efterträder Pia Eriksson som tackat nej till återval.

Peggy Eriksson tycker att coronapandemin och följande restriktioner visar att självstyrelsen inte värderas högt i Helsingfors och att Åland därför måste försöka hitta andra vägar för att befästa självstyrelsens betydelse.

– Vi måste lyfta självstyrelsen internationellt. Det är det enda sättet att komma vidare, påpekade hon under partiets årsmöte i går och tillade att det finns många minoriteten som kämpar för sin rätt ute i Europa.

Under årsmötet utsågs också en ny styrelse som består av Brage Eklund, Rolf GranlundGunder AnderssonPelle HägglundGunnar GranlundLena Andersson och Maiken Poulsen Englund. Till ersättare utsågs Jonny Landström, Magnus Jansson och Hanna Segerström.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp